Οι συμβουλές του μήνα

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΑΪΟΥ

 

Ο Μάιος είναι ο μήνας των λουλουδιών, είναι ο μήνας κατά τον οποίο συμβαίνει “έκρηξη άνθησης”. Είναι ο μήνας στη διάρκεια του οποίου λαμβάνουν χώρα οι γιορτές και οι χοροί των λουλουδιών. Για να έχουμε όμως σωστή και συνεχόμενη ανθοφορία πρέπει να λιπαίνουμε τα φυτά μας τακτικά με ένα πλήρες λίπασμα κάθε 20 – 30 μέρες.

Το Μάιο μεταφυτεύουμε λουλούδια, φυτά κηπευτικών και βασιλικούς. Επίσης, σπέρνουμε καλαμπόκια, φασόλια, κολοκύθια, μπάμιες, βλήτα και σπανάκι καλοκαιρινό. Ακόμα, μαζεύουμε και αποξηραίνουμε χαμομήλι, φασκόμηλο και λεβάντα. Σκαλίζουμε και ξεβοτανίζουμε τον κήπο μας. Αραιώνουμε τα φρούτα, όπως αχλάδια και ροδάκινα, για να μπορέσουν τα δέντρα να τα μεγαλώσουν ικανοποιητικά .

Η θερμοκρασία σιγά – σιγά σταθεροποιείται σε μέτρια επίπεδα και μας υπενθυμίζει ότι το καλοκαίρι έρχεται. Όμως οι θερμοκρασίες αυτές σε συνδυασμό με τις υπάρχουσες υγρασίες και τις παροδικές βροχοπτώσεις ευνοούν την ανάπτυξη ασθενειών, όπως ο περονόσπορος και το φουζικλάδιο, και εντόμων, όπως αφίδες (μελίγκρες) και ακρίδες. Πρέπει λοιπόν να προστατέψουμε τα φυτά μας από αυτούς τους εχθρούς και τις ασθένειες για να είναι “ζωντανά” και “δυνατά”.

 

 

Θέλετε να λαμβάνετε τα ενημερωτικά μηνύματα και τις προσφορές μας; Δηλώστε μας το email σας.

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ