Οι συμβουλές του μήνα

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

 

Τον Σεπτέμβριο, που σηματοδοτεί τον ερχομό του φθινοπώρου οι απαιτήσεις των φυτών αλλάζουν και ιδιαίτερα αυτές σε πότισμα, οι οποίες μειώνονται μιάς και η θερμοκρασία του περιβάλοντος πέφτει. Επίσης οι απαιτήσεις σε λίπασμα μειώνονται για τα περισσότερα φυτά. Καλό είναι όμως να κάνουμε μιά ακόμα λίπανση στο χλοοτάπητα και στα φυτά που ανθίζουν αυτό το μήνα όπως βίνγκες (δαφνούλες), ντάλιες, γαρδένιες και φούλι. Αυτή η εποχή είναι πολύ καλή επίσης για να αφαιρέσουμε το thatch του χλοοτάπητα, δηλαδή το παχύ στρώμα των ριζών που προεξέχει του εδάφους, χρησιμοποιώντας χλοοκοπτικές μηχανές κάθετης κοπής και τσουγκράνες. Ακολουθεί ένα πολύ χαμηλό κούρεμα.

Στα κωνοφόρα συνεχίζουμε τα ραντίσματα γαι τον μύκητα phytophthora cactorum.

Βγάζουμε από το χώμα τους καλοκαιρινούς βολβούς στους οποίους έχει τερματίσει η ανθοφορία όπως οι γλαδιόλες και προς το τέλος του μήνα αρχίζουμε να φυτεύουμε τους φθινοπωρινους βολβούς, οι οποίοι θα ανθίσουν τον επόμενο χειμώνα – άνοιξη. Οι μικρότεροι βολβοί όπως φρέζιες και κρόκοι φυτεύονται πιο ρηχά, περίπου στα πέντε εκατοστά βάθος ενώ οι μεγαλύτεροι όπως τουλίπες και ζουμπούλια περίπου στα δέκα εκατοστά βάθος.

Μπορούμε το Σεπτέμβριο να φυτέψουμε λάχανα, κουνουπίδια και μπρόκολα, μαρούλια, σαλάτες και πράσσα. Μπορούμε να σπείρουμε όλα τα “πράσινα” φυτά όπως σπανάκι, σέσκουλο, μαϊντανό, άνιθο και σέλινο, πατζάρι, αντίδια, ραδίκια, μυρώνια και καυκαλίθρες. Πολλές λοιπόν οι δουλειές του μήνα.

ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

Θέλετε να λαμβάνετε τα ενημερωτικά μηνύματα και τις προσφορές μας; Δηλώστε μας το email σας.

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ